Ovaj dokument je napisan i treba ga tumačiti na engleskom jeziku. Dokument se pruža na jeziku koji nije engleski samo za vašu praktičnost.

Chatrandom Pravila Privatnosti

Posljednje ažuriranje: 1 svibnja 2019

Uvod

Dobro došli u politiku privatnosti Cogroup Limited.

Cogroup Limited poštuje vašu privatnost i zalaže se za zaštitu vaših osobnih podataka. Ova pravila o privatnosti obavijestit će vas o tome kako ćemo se brinuti o vašim osobnim podacima kada posjetite našu internetsku stranicu (bez obzira na to gdje ga posjećujete) ili koristite našu mobilnu aplikaciju i govorimo vam o svojim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti.

Ova pravila o privatnosti pružaju se u slojeviti formatu tako da možete kliknuti na određena područja postavljena u nastavku. Također koristite glossary da biste razumjeli značenje nekih pojmova koji se koriste u ovim pravilima o privatnosti.

1. važne informacije i koje mi

Svrha ovih pravila o zaštiti privatnosti

Ova pravila o privatnosti nastoje vam dati informacije o tome kako Cogroup Limited prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke putem vaše upotrebe web stranice Chatrandom i mobilne aplikacije, uključujući sve podatke koje možete dostaviti kada se Registrirajte ili kupite članstvo.

Chatrandom nije namijenjen djeci i ne prikupljamo svjesno podatke koji se odnose na djecu.

Važno je da ovu politiku privatnosti pročitate zajedno s bilo kojom drugom politikom privatnosti ili politikom poštene obrade koju možemo pružiti u određenim prilikama kada prikupljamo ili obrađujemo osobne podatke o vama kako biste bili potpuno svjesni kako i zašto koristimo vaše Podataka. Ova pravila o privatnosti nadopunjuju druge obavijesti i pravila o privatnosti i ne namjeravaju ih premostiti.

Kontroler

Cogroup Limited je voditelj obrade i odgovoran je za vaše osobne podatke (skupno naziva "Cogroup Limited", "mi", "nas" ili "naš" u ovoj politici privatnosti).

Imenovali smo upravitelja privatnosti podataka koji je odgovoran za nadzor pitanja u vezi s ovim pravilima o privatnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim pravilima o privatnosti, uključujući sve zahtjeve za ostvarivanje svojih pravnih prava EGP-a/UK-a, obratite se upravitelju privatnosti podataka pomoću detalja navedenih u nastavku.

Podaci za kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj politici privatnosti ili našim praksama zaštite privatnosti, obratite se našem upravitelju privatnosti podataka na sljedeće načine:

Puno ime pravne osobe: Kogrupa Limited

Adresa e-pošte: [email protected]

Poštanska adresa: ured 3, jedinica R, carski put, Penfold Works, Watford, Ujedinjeno Kraljevstvo, WD24 4YY

Ako živite u Ujedinjenoj Kraljevini, imate pravo u bilo kojem trenutku uložiti pritužbu u ured povjerenika za informacije (ICO), nadzorno tijelo Ujedinjene Kraljevine za pitanja zaštite podataka (www.ico.org.uk). Ako živite unutar EGP-a, imate pravo na bilo koje vrijeme podnijeti pritužbu odgovarajućem nadzornom tijelu za vašu državu boravišta. Pogledajte http://ec.Europa.eu za te detalje. Međutim, cijenili bismo priliku da se suočimo s vašom zabrinutošću prije nego što pristupite nadzornom tijelu pa nas molimo da nam se obratite u prvom primjeru.

Promjene pravila privatnosti i vaša dužnost da nam obavijestite o promjenama

Naša pravila o privatnosti držimo pod redovitim pregledom. Ova verzija je posljednja ažurirana na Svibanj 1, 2019. Povijesne verzije mogu se dobiti tako da nas kontaktirate.

Važno je da su osobni podaci koje držimo o vama točni i trenutni. Obavještavajte nas ako se vaši osobni podaci promijene tijekom našeg odnosa s vama.

Veze trećih strana

Chatrandom može, s vremena na vrijeme, sadržavati veze na i s web-mjesta naših partnerskih mreža, oglašivača i povezanih društava. Osim toga, Chatrandom može uključivati veze s dodacima i aplikacijama trećih strana. Klikom na te veze ili omogućavanjem tih veza može se trećim stranama omogućiti prikupljanje ili dijeljenje podataka o vama. Napominjemo da te internetske stranice i sve usluge koje mogu biti dostupne putem njih imaju vlastite politike privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za te politike ili za bilo kakve osobne podatke koji se mogu prikupljati putem tih internetskih stranica ili usluge, kao što su kontakti i podaci o lokaciji. Provjerite ova pravila prije nego što pošaljete osobne podatke na te web stranice ili koristite te usluge.

2. podaci koje prikupljamo o vama

Osobni podaci ili osobni podaci znače sve informacije o osobi iz koje se ta osoba može identificirati. Ne uključuje podatke u kojima je identitet uklonjen (anonimni podaci).

Možemo prikupljati, koristiti, pohranjivati i prenositi različite vrste osobnih podataka o vama koje smo grupirali zajedno na sljedeći način:

  • Podaci o identitetu uključuju korisničko ime ili sličan identifikator i spol.

  • Kontakt podaci uključuju adresu e-pošte.

  • Financijski podaci uključuju podatke o platnoj kartici. Mi pohranjujemo samo vrlo ograničen, ako bilo koji, financijski podaci. U suprotnom, svi financijski podaci pohranjuju naš procesor plaćanja, SegPay, te se potiče da pregledate svoju politiku privatnosti, koja se nalazi na https://segpay.com/consumer-privacy.html, i obratite se segmentpay izravno za odgovore na vaša pitanja.

  • Podaci o transakciji uključuju pojedinosti o plaćanju od vas i druge podatke o proizvodima i uslugama koje ste kupili od nas.

  • Tehnički podaci uključuju adresu internetskog protokola (IP), podatke za prijavu, vrstu i verziju preglednika, postavku vremenske zone i mjesto, vrste i verzije dodatka preglednika, operativni sustav i platformu te druge tehnologije na uređajima koje koristite za pristup Chatrandom, uključujući web kameru i mikrofon.

  • Podaci o uređaju uključuju vrstu mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni identifikator uređaja (na primjer IMEI broj vašeg uređaja, MAC adresu sučelja bežične mreže uređaja ili broj mobilnog telefona koji uređaj koristi), mobilnu mrežu podatke, vaš mobilni operacijski sustav, vrstu mobilnog preglednika koji koristite, postavku vremenske zone i IP adresu.

  • Podaci o sadržaju uključuju podatke pohranjene na vašem računalu, mobilnom telefonu ili ručni uređaj, uključujući informacije o prijavi, fotografije, videozapise ili druge digitalne sadržaje koji se prenose putem ili emitiraju na chatrandom (molimo zapamtite da podaci o sadržaju mogu otkriti osobne podatke o sebi) i pristup kameri i mikrofonu.

  • Podaci o profilu uključuju vaše korisničko ime i lozinku, kupnje koje ste vi napravili, vaše interese, preference, povratne informacije i odgovore na upitnik.

  • Podaci o korištenju uključuju informacije o korištenju naše web stranice, mobilne aplikacije, proizvoda i usluga, uključujući prometne podatke i druge komunikacijske podatke i resurse kojima pristupate.

  • Google login podaci uključuju vašu adresu e-pošte i lozinku ako odlučite povezati svoj Google račun s nama kako biste olakšali stvaranje računa i postupak prijave.

  • Marketinški i komunikacijski podaci uključuju vaše preferencije za primanje marketinga od nas i naših trećih strana te vaše komunikacijske preference.

  • Lokacija podaci: uključuje vašu trenutnu lokaciju koju otkrivaju GPS tehnologija i IP adresa, kao i informacije o Proxies.

Također prikupljamo, koristimo i dijelimo agregirane podatke kao što su statistički ili demografski podaci u bilo koju svrhu. Agregirani podaci mogu se izvesti iz vaših osobnih podataka, ali se ne smatraju osobnim podacima u pravu jer ti podaci neće izravno ili neizravno otkriti vaš identitet. Na primjer, možemo prikupljati vaše podatke o korištenju za izračun postotka korisnika koji pristupaju određenoj značajki Chatrandom. Međutim, ako kombiniramo ili povezujemo skupne podatke s vašim osobnim podacima tako da vas može izravno ili neizravno identificirati, kombinirane podatke tretiramo kao osobne podatke koji će se koristiti u skladu s ovim pravilima o zaštiti privatnosti.

Ne prikupljamo nikakve posebne kategorije osobnih podataka o vama (to uključuje detalje o vašoj rasi ili etnoj pripadnosti, religijskom ili Filozofskom uvjerenju, seksualnom životu, seksualnom orijentaciji, političkim mišljenja, članstvu sindikata, informacijama o vaše zdravlje i genetske i biometrijske podatke), osim ako ga dobrovoljno ne pružite. Niti prikupljamo nikakve informacije o kaznenim osudama i prijestupima.

Ako ne pružite osobne podatke

Gdje Moramo prikupljati osobne podatke po zakonu, ili prema uvjetima ugovora koji imamo s vama i ako ne unesete te podatke na zahtjev, možda nećemo moći obavljati ugovor koji imamo ili pokušavamo ući s vama (na primjer, , kako bi vam pružili robu ili usluge). U tom slučaju možda ćemo morati otkazati proizvod ili uslugu koju imate s nama, ali obavijestit ćemo vas ako je to slučaj u tom trenutku.

3. kako se prikupljaju vaši osobni podaci?

Koristimo različite metode za prikupljanje podataka iz i o vama, uključujući kroz:

  • Izravne interakcije. Možete nam dati svoj identitet, kontakt, financijske i marketinške i komunikacijske podatke ispunjavanjem obrazaca ili putem e-maila ili na drugi način. To uključuje osobne podatke koje pružite kada:

    • kupnje proizvoda ili usluga;

    • stvoriti račun na Chatrandom;

    • koristiti Chatrandom (čak i ako se ne prijave);

    • Preuzimanje mobilne aplikacije;

    • napraviti kupnju u aplikaciji;

    • dijeljenje podataka putem funkcija društvenih medija;

    • zatražiti da vam se pošalje marketing;

    • ulazak u natjecanje, promociju ili anketu;

    • prijaviti problem; Ili

    • nam dati povratne informacije ili nas kontaktirati.

  • Automatizirane tehnologije ili interakcije. Dok komunicirate s Chatrandom, automatski prikupljamo tehničke, uređaje, sadržaje i podatke o korištenju vaše opreme, aktivnosti pregledavanja i uzoraka. Ove osobne podatke prikupljamo pomoću kolačića, zapisnika poslužitelja i drugih sličnih tehnologija. Ako posjetite druga web-mjesta koja zapošljavaju naše kolačiće, također možemo primati podatke o vama i tehničkim podacima, uređaju i korištenju. Dodatne pojedinosti potražite u našim pravilima o kolačićima.

  • Podaci o lokaciji. Također koristimo GPS tehnologiju i vašu IP adresu kako bismo odredili vašu trenutnu lokaciju. Neke od naših usluga omogućenih za lokaciju zahtijevaju od vaših osobnih podataka da značajka funkcionira. Ako želite koristiti određenu značajku, od vas će se tražiti da pristajete na to da se vaši podaci koriste u tu svrhu. Možete povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku onemogućavanjem podataka o lokaciji u svojim postavkama.

  • Trećih strana ili javno dostupnih izvora. Primit ćemo osobne podatke o vama od različitih trećih strana kako je utvrđeno u nastavku:

    • Tehnički podaci iz sljedećih stranaka:

      • pružatelja analitike kao što je Google koji se temelji izvan EU-a; I

      • tražitelja informacija kao što je Google koji se temelji izvan EU-a.

    • Podaci o kontaktima, financijskim i transakcijama pružatelja usluga tehničkog, plaćanja i dostave kao što je Segmentpay temeljen izvan EU-a. Nećemo pohraniti niti prikupljati podatke o vašim karticama za plaćanje. Te su informacije izravno pružene našim procesorima za plaćanje treće strane čije korištenje vaših osobnih podataka uređuje njihova pravila o privatnosti. Ti procesori za plaćanje pridržavaju se normi koje je postavila PCI-DSS u kojem upravlja Vijeće za upravljanje standardima za sigurnost.

    • Podatke o identitetu, kontaktu i profilu iz Googlea koji se temelje izvan EU-a ako se odlučite registrirati i prijaviti pomoću Google računa.

4. kako upotrebljavamo vaše osobne podatke

Koristit ćemo vaše osobne podatke samo kada nam to zakon dopusti. Najčešće ćemo koristiti vaše osobne podatke u sljedećim okolnostima:

  • Gdje ste pristali prije obrade.

  • Gdje trebamo izvršiti ugovor na koji ćemo ući ili smo ušli u vas.

  • Ako je to potrebno za naše legitimne interese (ili treće strane), a vaši interesi i temeljna prava ne nadilaze te interese.

  • Gdje se moramo pridržavati pravne ili regulatorne obveze.

Pogledajte glosar kako biste saznali više o vrstama zakonitih osnova na koje ćemo se osloniti na obradu vaših osobnih podataka.

Poslat ćemo vam izravnu marketinšku komunikaciju putem e-maila ili teksta ako imamo vaš pristanak. Imate pravo povući tu suglasnost u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate.

Dobit ćemo vaš ekspresni pristanak prije nego što podijelimo vaše osobne podatke s bilo kojom trećom strankom u marketinške svrhe.

Svrhe za koje ćemo koristiti vaše osobne podatke

U obliku tablice smo postavili Opis svih načina na koje planiramo koristiti vaše osobne podatke i koje se od pravnih osnova oslanjamo na to. Također smo utvrdili koji su naši legitimni interesi prema potrebi.

Napominjemo da vaše osobne podatke možemo obrađivati za više od jednog zakonitog temelja, ovisno o posebnoj svrsi za koju koristimo vaše podatke. Molimo vas da nas kontaktirate ako vam trebaju detalji o specifičnom pravnom tlu na koji se oslanjamo na obradu vaših osobnih podataka ako je u donjoj tablici postavljeno više od jednog temelja.

Svrha/aktivnost

Vrsta podataka

Zakonska osnova za obradu, uključujući temelj legitimnog interesa

Da biste se registrirali kao novi član

(a) identitet

(b) kontakt

Izvršavanje ugovora s vama

Da biste instalirali mobilnu aplikaciju i registrirali vas kao novog korisnika aplikacije

(a) identitet

(b) kontakt

(c) uređaj

Vaš pristanak

Za obradu i isporuku vaše narudžbe uključujući:

(a) Upravljanje plaćanjem, naknadama i naknadama

(b) prikupljanje i povrat novca koji nam dugujete

(a) identitet

(b) kontakt

(c) financijski

(d) transakcija

(e) uređaj

(f) marketing i komunikacija

(a) vaš pristanak

(b) izvršenje ugovora s vama

(c) potrebno za naše legitimne interese (za povrat dugova zbog nas)

Za upravljanje našim odnosima s vama koji će uključivati:

(a) obavještavanje o promjenama naših uvjeta ili pravila o privatnosti

(b) komunicirati s vama

(c) tražeći od vas da ostavite recenziju ili uzmete anketu

(a) identitet

(b) kontakt

(c) profil

(d) marketing i komunikacija

(a) vaš pristanak

(b) izvršenje ugovora s vama

(c) potrebno za usklađivanje s pravnom obvezom

(d) potrebno za naše legitimne interese (kako bi se naši zapisi ažurirali i proučili kako kupci koriste naše proizvode/usluge)

Kako biste mogli sudjelovati u Chatrandom ' s interaktivnim značajkama, uključujući omogućavanje uživo video chat

(a) identitet

(b) tehnička

(c) uređaj

(d) sadržaj

(e) profil

(f) uporaba

(g) marketing i komunikacija

(h) lokacija

(a) vaš pristanak

(b) izvršenje ugovora s vama

(c) potrebno za naše legitimne interese (da vam ponudimo proizvode i usluge)

Kako biste mogli sudjelovati u izvlačenju nagrade, tržišnom natjecanju ili kompletnoj anketi

(a) identitet

(b) kontakt

(c) uređaj

(d) profil

(e) korištenje

(f) marketing i komunikacija

(a) vaš pristanak

(b) izvršenje ugovora s vama

(c) potrebno za naše legitimne interese (proučavati kako kupci koriste naše proizvode/usluge, razviti ih i rasti naše poslovanje)

Za administraciju i zaštitu našeg poslovanja i Chatrandom (uključujući sigurnost, prijevaru, rješavanje problema/tehničku podršku, analizu podataka, testiranje, održavanje sustava, podršku, izvješćivanje i hosting podataka)

(a) identitet

(b) kontakt

(c) tehnička

(d) uređaj

(a) potrebno za naše legitimne interese (za obavljanje našeg poslovanja, pružanje administracije i IT usluga, sigurnost mreže, Sprječavanje prijevara i u kontekstu poslovanja reorganizacije ili restrukturiranja grupe)

(b) potrebne za usklađivanje s pravnom obvezom

Za isporuku relevantnog sadržaja

(a) identitet

(b) kontakt

(c) tehnička

(d) uređaj

(e) sadržaj

(f) profil

(g) korištenje

(h) lokacija

(a) vaš pristanak

(b) potrebno za naše legitimne interese (proučavati kako kupci koriste naše proizvode/usluge, te ih razvijati, rasti naše poslovanje)

Za korištenje analitike podataka za poboljšanje naše web stranice, mobilne aplikacije, proizvoda/usluga, marketinga, odnosa s klijentima i iskustava

(a) tehnička

(b) uređaj

(c) uporaba

(d) mjesto

(a) vaš pristanak

(b) potrebno za naše legitimne interese (za definiranje vrsta kupaca za naše proizvode i usluge, da bi Chatrandom bio ažuriran i relevantan, da razvije naše poslovanje i da obavijesti našu marketinšku strategiju)

Da bi vam predložio i preporuke o robi ili uslugama koje bi vas mogle zanimati.

(a) identitet

(b) kontakt

(c) tehnička

(d) uređaj

(e) sadržaj

(f) uporaba

(h) marketing i komunikacija

(a) vaš pristanak

(b) potrebno za naše legitimne interese (za razvoj naših proizvoda/usluga i rast našeg poslovanja)

Da biste olakšao stvaranje računa i postupak prijave ako se odlučite registrirati ili prijaviti na Chatrandom pomoću Google računa

(a) Google login podaci

(a) izvršenje ugovora s vama

(b) vaš pristanak

Marketing

Nastojimo vam pružiti izbor u vezi s određenim osobnim podacima, posebno oko marketinga i oglašavanja. Uspostavili smo sljedeće mehanizme kontrole osobnih podataka:

Promotivne ponude od nas

Možemo koristiti vaš identitet, kontakt, tehnički, uređaj, korištenje i podatke o profilu da bismo oblikili pogled na ono što mislimo da želite ili trebate ili što vas može zanimati. Tako ćemo odlučiti koji proizvodi, usluge i ponude mogu biti relevantni za vas (ovo nazivamo marketinškim).

Primit ćete marketinške komunikacije od nas ako ste zatražili informacije od nas ili kupili robu ili usluge od nas i niste se odlučili za primanje tog marketinga.

Marketing trećih strana

Dobit ćemo vaš ekspresni pristanak prije nego što podijelimo vaše osobne podatke s bilo kojom trećom strankom u marketinške svrhe.

Odjava

Možete tražiti od nas ili trećih strana da vam prestanu slati marketinške poruke u bilo kojem trenutku prijavom na Chatrandom i provjeru ili isključivanje relevantnih okvira kako biste prilagodili svoje marketinške preference, prateći poveznice za isključenje na bilo koju marketinšku poruku koju ste poslali ili nas kontaktira u bilo kojem trenutku.

Kada se isključite iz primitka tih marketinških poruka, to se neće primjenjivati na osobne podatke koje nam pružaju kao rezultat proizvoda ili kupnje usluga, proizvoda ili usluge ili drugih transakcija.

Kolačiće

Možete postaviti preglednik da odbije sve ili neke kolačiće preglednika ili da vas upozori kada web-mjesta postavljaju ili pristupe kolačićima. Ako onemogućite ili odbijete kolačiće, Napominjemo da neki dijelovi ove internetske stranice mogu postati nepristupačni ili ne funkcioniraju ispravno. Za više informacija o kolačićima koje koristimo, molimo pogledajte pravila o kolačićima.

Promjena svrhe

Vaše osobne podatke upotrebljavamo samo u svrhe za koje smo ga prikupili, osim ako razumno smatramo da ga moramo koristiti iz drugog razloga, a taj je razlog kompatibilan s izvornom svrhom. Ako želite dobiti objašnjenje o tome kako je obrada za novu namjenu kompatibilna s izvornom svrhom, molimo vas da nas kontaktirate.

Ako trebamo koristiti vaše osobne podatke u nepovezanu svrhu, obavijestit ćemo vas i objasniti pravnu osnovu koja nam to omogućuje.

Napominjemo da vaše osobne podatke možemo obrađivati bez vašeg znanja ili pristanka, u skladu s navedenim pravilima, ako je to potrebno ili dopušteno zakonom.

5. otkrivanje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo podijeliti s strankama navedenim u nastavku za svrhe navedene u tablici (svrhe za koje ćemo koristiti vaše osobne podatke).

  • Vanjske treće strane kao što je utvrđeno u glosar.

  • Treće strane kojima možemo odabrati prodaju, prijenos ili spajanje dijelova našeg poslovanja ili naše imovine. Alternativno, možemo nastojati steći druge tvrtke ili se udružiti s njima. Ako se promjena dogodi našem poslovanju, novi vlasnici mogu koristiti vaše osobne podatke na isti način kao što je utvrđeno u ovim pravilima o privatnosti.

Zahtijevamo od svih trećih strana da poštuju sigurnost vaših osobnih podataka i da ga tretiraju u skladu sa zakonom. Ne dopuštamo našim pružateljima usluga treće strane da koriste vaše osobne podatke u vlastite svrhe i dopuštaju im samo da obrađuju vaše osobne podatke u određene svrhe i u skladu s našim uputama.

6. međunarodni transferi

Možemo obrađivati, pohranjivati i prenositi osobne podatke koje prikupljamo, u i u zemlju izvan vaše vlastite, s različitim zakonima o zaštiti privatnosti koji mogu ili ne mogu biti sveobuhvatni kao vaši. Ako to učinimo, i gdje smo obvezni pod lokalnim zakonom, uspostavljat ćemo odgovarajuće mehanizme kako bismo osigurali da vaši osobni podaci dobiju odgovarajuću razinu zaštite u kojoj se obrađuje.

Ako se nalazite u Europskom gospodarskom prostoru (EGP) ili Ujedinjenoj Kraljevini (UK), vaši se osobni podaci mogu obrađivati izvan EGP-a ili Ujedinjene Kraljevine, uključujući, primjerice, u Sjedinjenim Američkim Državama, pa će obrada vaših osobnih podataka uključivati prijenos podataka izvan EGP-a ili Ujedinjene Kraljevine.

Kad god prenesemo vaše osobne podatke iz EGP-a ili Ujedinjene Kraljevine, osiguravamo sličan stupanj zaštite osiguravajući da se provede barem jedna od sljedećih zaštitnih mjera:

Obratite nam se ako želite dodatne informacije o posebnom mehanizmu koji smo koristili prilikom prenošenja vaših osobnih podataka iz EEA-a ili Ujedinjene Kraljevine.

7. sigurnost podataka

Sve informacije koje nam pružite pohranjene su na našim sigurnim poslužiteljima. Sve platne transakcije koje provodi naš izabrani pružatelj usluga obrade plaćanja bit će šifrirani pomoću tehnologije osigurani Socket Layer. Gdje smo vam dali (ili gdje ste odabrali) lozinku koja vam omogućuje pristup određenim dijelovima Chatrandom, vi ste odgovorni za čuvanje ove lozinke povjerljivo. Molimo vas da ne dijelite lozinku s nikim.

Nakon što primimo vaše podatke, koristit ćemo stroge procedure i sigurnosne značajke kako bismo spriječili nehotično izgubljeno, korišteno ili pristup vašim osobnim podacima.

Prikupljamo i pohranjujemo osobne podatke na vaš mobilni ili ručni uređaj pomoću predmemorije podataka aplikacija i web-pohrane preglednika (uključujući HTML5) i druge tehnologije.

Određene usluge uključuju društvene mreže, chat, komentare ili vremenske značajke. Osigurajte kada koristite ove značajke koje ne šalju osobne podatke koje ne želite vidjeti, prikupljati ili koristiti drugi korisnici.

Uspostavljali smo postupke za rješavanje svih sumnji na povredu osobnih podataka i obavijestit ćemo vas i bilo koji primjenjivi regulator povrede gdje smo zakonski obvezni to učiniti.

8. zadržavanje podataka

Koliko dugo ćete koristiti moje osobne podatke?

Vaše osobne podatke Zadržat ćemo samo onoliko koliko je razumno potrebno da ispunimo svrhe za koje smo ga prikupili, uključujući u svrhu ispunjavanja pravnih, regulatornih, poreznih, računovodstvenih ili izvještajnih zahtjeva. Vaše osobne podatke možemo zadržati na duži period u slučaju pritužbe ili ako razumno vjerujemo da postoji mogućnost parničenja u odnosu na naš odnos s vama.

Kako bismo odredili odgovarajuće razdoblje zadržavanja osobnih podataka, razmotrimo iznos, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik od neovlaštenog korištenja ili otkrivanja vaših osobnih podataka, svrhe za koje obrađujemo vaše osobne podatke i možemo li ostvariti te svrhe putem drugih sredstava i primjenjivih pravnih, regulatornih, poreznih, računovodstvenih ili drugih zahtjeva.

Zakonom moramo zadržati osnovne informacije o našim klijentima (uključujući kontakt, identitet, financijske i transakcijske podatke) sedam godina nakon što prestanu biti kupci u porezne svrhe.

U nekim okolnostima možete tražiti od nas da izbrišete vaše podatke: vidjeti pristup i ispravljanje vaših osobnih podataka i vaše EGP/UK pravna prava u nastavku za dodatne informacije.

U nekim okolnostima anonimizirat ćemo vaše osobne podatke (tako da se više ne može povezati s vama) u istraživačke ili statističke svrhe u kojem slučaju možemo koristiti te informacije na neodređeno vrijeme bez daljnjeg obavijesti.

9. pristupanje i ispravljanje vaših osobnih podataka

Možete pristupiti, pregledati i mijenjati osobne podatke prijavom i posjećivanjem stranice profila računa.

Možete nam poslati i e-poštu na [email protected] kako biste zatražili pristup, ispravnom ili brisanju osobnih podataka koje ste nam pružili. Ne možemo izbrisati vaše osobne podatke osim brisanja vašeg korisničkog računa. Ne možemo udovoljiti zahtjevu za promjenom informacija ako vjerujemo da bi promjena kršilo bilo koji zakon ili pravni uvjet ili negativno utjecalo na točnost informacija.

Ako izbrišete svoje korisničke doprinose iz Chatrandom, kopije vaših korisničkih doprinosa mogu ostati vidljive u predmemoriranim i arhiviranim stranicama ili su možda kopirane ili pohranjene od strane drugih korisnika Chatrandom.

Korisnici Kalifornije, kanadskog, EGP-a i UK-a mogu imati dodatna osobna prava i odluke. Dodatne informacije potražite u nastavku.

10.Do ne prati pravila

Ne prati ("DNT") je preferencija privatnosti koju možete postaviti u pregledniku. DNT je način na koji možete obavijestiti web-mjesta i usluge koje ne želite određene informacije o vašim posjetima web-stranice koje se prikupljaju tijekom vremena i preko web-mjesta ili internetskih usluga. Predani smo da vam pružamo smislene izbore o informacijama koje prikupljamo i zato vam pružamo mogućnost isključivanja. No, ne priznajemo ni ne odgovaramo na bilo koji DNT signale jer internetska industrija radi na određivanju točno što DNT znači, što znači biti u skladu s DNT-om i zajednički pristup odgovoru na DNT. Za više informacija posjetite www.allaboutdnt.com.

11. prava na privatnost u Kaliforniji

Ako ste stanovnik Kalifornije, Kalifornijski zakon može vam pružiti dodatna prava u vezi s našom uporabom vaših osobnih podataka. Kalifornijski civilni kodeks 1798,83, poznat i kao zakon o "sjaju svjetlosti", dopušta našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da zatraže i dobiju od nas, jednom godišnje i besplatno, informacije o kategorijama osobnih podataka (ako ih ima) koje smo otkrili trećim stranama u svrhe izravnog marketinga te ime i adrese svih trećih osoba s kojima smo dijelili osobne podatke u neposredno prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite dati takav zahtjev, molimo vas da nam pošaljete vaš zahtjev u pisanom obliku pomoću prethodno navedenih podataka za kontakt.

12. vaša kanadska prava na privatnost

U skladu smo s kanadskim zakonima i propisima o privatnosti Kanade Federal i Provincial, uključujući zakon o zaštiti osobnih podataka i elektroničkim dokumentima.

Vaše osobne podatke upotrebljavamo samo u svrhe namijenjene i kao što je detaljno opisano u ovom pravilu, osim ako smo dobili vašu suglasnost da ga koristimo u druge svrhe.

Stanovnici Kanade obaviješteni su da su osobni podaci koje nam pružaju pohranjeni u našim bazama podataka izvan Kanade i da mogu biti podložni otkrivanju ovlaštenih tijela kaznenog progona ili vladinih agencija kao odgovor na zakonitu potražnju u skladu sa zakonima te zemlje.

Možete povući svoj pristanak na naše prikupljanje, korištenje ili otkrivanje osobnih podataka, podložno pravnim i ugovornim ograničenjima.

Imate pravo žaliti se na naše postupke rukovanja osobnim podacima.

Ako nas trebate kontaktirati o vašim osobnim podacima ili vjerovati da smo prekršili vaša prava na privatnost, obratite nam se na [email protected]. Možete posjetiti www.priv.gc.ca za više informacija o svojim pravima na privatnost.

13. pravna prava EGP-a/UK-a

Ako živite u EGP-u ili Ujedinjenoj Kraljevini, pod određenim okolnostima imate prava pod zakonima o zaštiti podataka u odnosu na vaše osobne podatke. Molimo kliknite na poveznice u nastavku da biste saznali više o tim pravima:

  • Zatražite pristup vašim osobnim podacima.

  • Zatražite ispravak vaših osobnih podataka.

  • Zatražite brisanje vaših osobnih podataka.

  • Objekt za obradu vaših osobnih podataka.

  • Zatražite ograničenje obrade vaših osobnih podataka.

  • Zatražite prijenos vaših osobnih podataka.

  • Pravo na povlačenje pristanka.

Također imate pravo zatražiti od nas da ne nastavimo obrađivati vaše osobne podatke u marketinške svrhe.

Ako želite ostvariti neka od gore navedenih prava, molimo vas da nas kontaktirate.

Naknada nije obično potrebna

Nećete morati plaćati naknadu za pristup vašim osobnim podacima (ili za ostvarivanje drugih prava). Međutim, možemo naplatiti razumnu naknadu ako je vaš zahtjev očito neosnovan, ponavljajući ili pretjeran. Alternativno, možemo odbiti poštovati vaš zahtjev u ovim okolnostima.

Ono što nam možda zatreba

Možda ćemo morati zatražiti određene informacije od vas da nam pomognete potvrditi vaš identitet i osigurati vaše pravo na pristup vašim osobnim podacima (ili za izvršavanje drugih prava). To je sigurnosna mjera kako bi se osiguralo da se osobni podaci ne otkrivaju bilo kojoj osobi koja ga nema pravo primiti. Također vas možemo kontaktirati kako bismo vas zatražili dodatne informacije u vezi s vašim zahtjevom za ubrzanje našeg odgovora.

Vremensko ograničenje za odgovor

Pokušavamo odgovoriti na sve legitimne zahtjeve u roku od mjesec dana. Povremeno bi nam trebalo duže od mjesec dana ako je vaš zahtjev posebno složen ili ste napravili niz zahtjeva. U tom slučaju obavijestit ćemo vas i ažurirati.

14. glosar

Zakonska osnova

Pristanak znači obrada vaših osobnih podataka na mjestu na kojem ste svoj ugovor označili izjavom ili jasnim sporazumom o obradi za određenu namjenu. Pristanak će biti valjan samo ako je to besplatno dano, specifično, obaviješteno i nedvosmisleno navođenje onoga što želite. Možete povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate.

Legitimni interes znači interes našeg poslovanja u provođenju i upravljanju našim poslovima kako bismo vam omogućili da vam damo najbolju uslugu/proizvod i najbolje i najsigurnije iskustvo. Pobrinut ćemo se da razmotre i uravnotežimo svaki potencijalni utjecaj na vas (i pozitivni i negativni) i vaša prava prije nego što obrađujemo vaše osobne podatke za naše legitimne interese. Vaše osobne podatke ne koristimo za aktivnosti u kojima su naši interesi nadjačan utjecajem na vas (osim ako imamo vaš pristanak ili su na drugi način obavezni ili dopušteni zakonom). Možete dobiti dodatne informacije o tome kako procijenjujemo naše legitimne interese protiv mogućeg utjecaja na vas u pogledu posebnih aktivnosti tako da nas kontaktirate.

Izvršenje ugovora znači obradu vaših podataka ako je to potrebno za izvršenje ugovora na koji ste stranka ili za poduzimati korake na zahtjev prije sklapanja takvog ugovora.

Poštovati pravnu obvezu znači obraditi vaše osobne podatke ako je to potrebno za sukladnost s pravnom obvezom na koju smo podložni.

Trećim

Vanjske treće strane

  • Skladu s zakonima. Možemo otkriti vaše podatke ako smo zakonski obvezni to učiniti kako bismo bili u skladu s primjenjivim zakonom, državnim zahtjevima, sudskim postupkom, sudskim nalogom ili pravnim postupkom, kao što je odgovor na sudski nalog ili sudski nalog (uključujući odgovor na javni nadležnim tijelima kako bi se ispunile zahtjeve nacionalne sigurnosti ili kaznenog progona).

  • Vitalnih interesa i pravnih prava. Možemo otkriti vaše podatke kada vjerujemo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s mogućim kršenjima naših politika, sumnji na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonite aktivnosti, ili kao dokaz u parnicama u kojima smo uključeni.

  • Dobavljača, konzultanata i drugih pružatelja usluga treće strane. Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevaju pristup tim informacijama za obavljanje tog posla. Primjeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, isporuku e-pošte, usluge hosting, korisničku službu i marketinške napore. Možemo omogućiti odabranim trećim stranama da koriste tehnologiju praćenja na web stranici, što će im omogućiti prikupljanje podataka o načinu na koji komunicirate s web-mjestom tijekom vremena. Te se informacije mogu koristiti, među ostalim, analizirati i pratiti podatke, odrediti popularnost određenog sadržaja i bolje razumjeti aktivnosti na internetu. Na primjer, upotrebljavamo Google Analytics da nam pomogne razumjeti kako naši kupci koriste web stranicu (možete pročitati više o tome kako Google koristi vaše osobne podatke ovdje: https://www.google.com/int’l/en/policies/privacy/). Ovdje možete i potoptirati Google Analytics: https://Tools.Google.com/dlpage/gaoptout.

Vaš EGP/UK pravna prava

Imate pravo na:

Zatražite pristup vašim osobnim podacima (poznatiji kao "zahtjev za pristup ispitaniku"). To vam omogućuje da primite kopiju osobnih podataka koje držimo o vama i da provjerimo da ga legalno obrađujemo.

Zahtijevamo ispravak osobnih podataka koje držimo o vama. To vam omogućuje da imate nedovršene ili netočne podatke koje držimo o vama, iako ćemo možda morati provjeriti točnost novih podataka koje nam pružite.

Zatražite brisanje vaših osobnih podataka. To vam omogućuje da nas zatražite da izbrišemo ili uklonimo osobne podatke ako ne postoji dobar razlog da ga nastavimo obrađivati. Također imate pravo tražiti od nas da izbrišete ili uklanjamo vaše osobne podatke gdje ste uspješno iskoristili svoje pravo na prigovor na obradu (vidjeti u nastavku), gdje smo možda obrađivali vaše informacije nezakonito ili ako smo obvezni izbrisati vaše osobne podatke na skladu s lokalnim zakonom. Napominjemo, međutim, da ne možemo uvijek biti u mogućnosti poštovati vaš zahtjev za brisanje iz posebnih pravnih razloga koji će vam biti obaviješteni, ako je primjenjivo, u vrijeme vašeg zahtjeva.

Predmet obrade vaših osobnih podataka ako se oslanjamo na legitiman interes (ili treće strane) i postoji nešto u vašoj određenoj situaciji zbog čega želite uložiti prigovor na obradu na ovom terenu jer osjećate da utječe na vaše temeljnih prava i sloboda. Također imate pravo prigovora na to gdje obrađujemo vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U nekim slučajevima možemo dokazati da imamo uvjerljive legitimne razloge za obradu vaših podataka koji nadilaze vaša prava i slobode.

Zahtjev za ograničavanje obrade vaših osobnih podataka. To vam omogućuje da nas zatražite da obustavite obradu vaših osobnih podataka u sljedećim scenarijima:

  • Ako želite da utvrdimo točnost podataka;

  • Ako je naša uporaba podataka nezakonita, ali ne želite da ga izbrišemo;

  • Ako nam trebate držati podatke čak i ako ga više ne zahtijevamo kao što vam je potrebno za utvrđivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva; Ili

  • Vi ste se protivili našoj upotrebi vaših podataka, ali moramo provjeriti imamo li prevladavajuću legitimnu osnovu za njegovo korištenje.

Zatražite prijenos vaših osobnih podataka vama ili trećoj strani. Mi ćemo vam pružiti, ili treću stranu koju ste odabrali, vaše osobne podatke u strukturiranom, obično korištenim, strojno čitljivom formatu. Imajte na umu da se to pravo odnosi samo na automatizirane informacije koje ste nam prvotno pružili kao pristanak za korištenje ili gdje smo koristili informacije za obavljanje ugovora s vama.

Povlačenje pristanka u bilo kojem trenutku kada se oslanjamo na suglasnost za obradu vaših osobnih podataka. Međutim, to neće utjecati na zakonitost bilo koje obrade koja se provodi prije nego što povučete svoj pristanak. Ako povučete svoj pristanak, možda vam nećemo moći pružati određene proizvode ili usluge. Savjetovat ćemo vas ako je to slučaj u trenutku povlačenja vašeg pristanka.